Pandur premiat la Gaudeamus

 O elevă de la Colegiul Naţional Militar ,,Tudor Vladimirescu” Craiova a câștigat premiul al II-lea în finala Concursului Național de Lectură ,,Mircea Nedelciu”.

                                                               
Bianca Gabriela Antofie este elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional Militar ,,Tudor Vladimirescu” Craiova, s-a calificat pe locul al II-lea la concursul desfăşurat în cadrul celei de-a 25-a ediții a evenimentului organizat de Radio România la pavilionul Romexpo din București şi a fost pregătită de profesor Camelia Tobă.

Concursul a constat in trei probe. La prima dintre ele, participanții au răspuns la anumite cerințe după audiția, în prealabil, a unor fragmente din opere de referinţă din literatura română şi înregistrate pentru Fonoteca Radio România.

Pentru cea de-a doua probă, concurenții au primit o carte, au avut la dispoziţie 5 minute pentru a o răsfoi, după care au prezentat-o în faţa juriului format din profesori de limba şi literatura română şi jurnalişti ai radioului public, realizatori de emisiuni pentru învăţământ. În cadrul celei de-a treia probe, pe baza unor cuvinte și expresii date li s-a solicitat scrierea unui eseu.

La competiția ajunsă la cea de - a 25-a ediție au participat elevi din clasele a XI-a şi a XII – a de la licee de prestigiu din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Târgu Mureș, Craiova și Constanța.
Top