Istorie… rădăcini… roboți… programare… viitor

Evenimentul a fost dedicat aniversării a 100 de ani de existență a României Mari,  fiind  organizat de Alianța Colegiilor Centenare din România în colaborare cu alți parteneri și a avut loc la Colegiul Național ,,Unirea” din Focșani.
În cadrul atelierelor de lucru au avut loc cursuri  de programare a roboților utilizând diferite medii prietenoase și prezentări ale altor limbaje de programare – Python. Cei  pasionați de istorie au  participat la secțiunea de comunicări în domeniu.
De asemenea, alături de ceilalți parteneri din proiect, pandurii au participat la  plantarea  unor  stejari  în  parcul Colegiului Național ,,Unirea” și au vizitat mausoleele Mărăști și Mărășești. 
Elevii au fost însoțiți de prof.  Zamfirică Petrescu, director adjunct,  și  Alexandra Marcu. 
,,În cadrul acestei activități am avut ocazia de a vizita două din cele trei localități ce au reprezentat pentru ostașii noștri acum 101 ani ,,triunghiul morții": Mărăști,  respectiv Mărășești.  Frumusețea arhitecturală îți taie respirația încă din primul moment. Vei vedea plăci memoriale cu numele soldaților căzuți acolo, nume care acum 101 ani erau oameni care aveau vise și aspirații asemenea nouă. Mausoleul de la Mărășești este simbolul sacrificiului tuturor soldaților români căzuți  și, în același timp, al roadelor sacrificiului acestora, o României a românilor.
Sunt  onorat pentru că am avut prilejul de a participa la acest proiect, că am putut vizita în anul centenar locurile ce au făcut posibilă Unirea românilor din 1918 și că am avut deosebita plăcere de a interacționa cu elevi din întreaga țară, reuniți de această dată de ,,Alianța Colegiilor Centenare".  (Ioan Adrian Miuță - clasa a XI- a B)
 
,,Cu prilejul vizitei la Focșani am putut experimenta noi modalități de a programa un robot. Astfel, ne-am inițiat în utilizarea Microbit și am ,,făcut cunoștință“ cu Ozo-bot, un roboțel simpatic  echipat cu senzori de culoare. Am primit sarcini de lucru privind programarea acestora. Pentru reușitele avute am fost premiați. Tehnologia nu se oprește din a evolua, iar odată cu ea și metodele de predare și învățare” (Mihai Andrei Pascu –clasa a XI-a C)
 
,,Activitățile din cadrul proiectului “IT&Science Roots” m-au marcat și m-au motivat și mai mult sa învăț informatică pentru că am avut ocazia de a aplica noțiunile studiate. În opinia mea, utilizarea unor mijloace diverse duc la motivarea elevilor astfel încât să-și perfecționeze competențele tehnice și digitale” (Cosmin Gabriel Sitaru – clasa a XI-a E)
 
,,Au fost câteva zile interesante din care mi-au rămas amintiri de neuitat. Am fost impresionat de vizita la  Mausoleele de la Mărăști și Mărășești. Acolo, sentimentul mândriei că sunt român a fost mai intens ca niciodată.”(Marian Pascu - clasa a XI-a A)
 
,,Cele 3 zile petrecute la Focșani au fost extraordinare. Am învățat lucruri noi participând la diverse ateliere unde mi-am dezvoltat abilitățile tehnice. Din punctul meu de vedere Ozobotul a fost cel mai interesant. Vizita de la Mausoleul de la Mărăști și Mărășești mi-a trezit un  puternic sentiment de mândrie națională. (Radu Ududoi - clasa a XI-a C)


Top